El Futbol Club Encamp es va fundar el 1950, essent en l’actualitat el club més veterà del que participen a la lliga andorrana, i el segon més antic del país.

Els trofeus més destacats del club són dos títols de lliga assolits pel primer equip del Club els anys 1996 (primera lliga de la història de la Federació Andorrana de Futbol) i 2002, així com uns altres tres títols assolits pel segon equip del Club, l’FC Encamp B de la segona divisió en els anys 2006, 2009 i 2012.

A nivell internacional, l’any 2002 va participar en les fases classificatòries de la Copa de la UEFA i l’any 2003 a la copa Intertoto.

La secció de Futbol Sala, des de l'any 2006, ha obtingut 8 títols de lliga, ha guanyat quatre Copes Canut i quatre Supercopes d'Andorra.

En competicions internacionals, el nostre equip, com a campió de la lliga andorrana, a representat al país en les sis darreres edicions de la UEFA Futsal Cup, essent organitzador de la fase prèvia d'aquesta competició els anys 2012 i 2015.

Aquest any novament participarà en aquest competició.

L’any 2011 es produeix l’arribada de Julen Guerrero com a responsable de l’escola de futbol del Club, convertint-se amb el temps en un dels valors principals del nostre Club i fent créixer la base des dels aproximadament 45 nens que hi havia fins els més de dos-cents d’aquesta darrera temporada.

La forma de treballar que va instaurar ha donat els seus fruit i avui podem dir que tenim la millor escola de futbol d’Andorra per evolució, projecció i compromís, amb un potencial enorme que es reflexa en la il·lusió que tenen des dels més menuts als més grans cada vegada que es vesteixen la nostra samarreta.

L’any 2012 es va crear la secció de futbol formatiu femení, participant i guanyant la primera lliga andorrana d’aquesta categoria.

Actualment, l’equip femení de la base del Club és el campió de les lligues de futbol sala i de futbol-5 de la darrera temporada, i el Club està estudiant la possibilitat d’inscriure’l per participar a la Lliga Catalana.