Desembre - RESPECTE

RespecteEl respecte és un valor bàsic en la salut emocional d’un col·lectiu. Des del respecte als altres i, també a un mateix, s’inicia el camí cap a la pau entre les persones, principi obligat per viure en un estat de felicitat personal i social. Respectar es obrir la teva ment, amplificant la teva consciència amb la visió de més punts de vista, a part del teu.

Quan respecto a l’altre tinc l’oportunitat d’evolucionar i créixer, ja que és des de l’altre que jo aprenc més de mi. Amb el respecte s’aconsegueix l’estima i l’amor. A qui no li agrada tenir un vestidor, una família, un grup d’amics, una empresa plena de felicitat i amor? El Respecte et fa més humà.

En un món com el del futbol on les emocions són constants, respectar al rival, als propis companys, als àrbitres, al públic, etc., es fa necessari, doncs el joc del futbol té com a objectiu humanitzar a les persones.

Un bon exemple d’això són dos exfutbolistes dels dos millors clubs de la història del futbol: Carles Pujol del F.C Barcelona i Raúl González del Reial Madrid. Ells com a capitans sempre van mostrar el “respecte” com a valor primordial al futbol i a la vida. Repassa les seves vides a Internet i descobreix dos grans futbolistes, però sobretot dues grans persones que es respectaven i respectaven als demés.