La Imaginació com a eina futbolística

És important ser conscient que el joc del futbol obliga a la persona practicant a desenvolupar diferents intel·ligències, generant en ell un creixement interior. Una d’aquestes intel·ligències és la imaginació, eina mental bàsica per a la creativitat i la creació de realitat física.

La imaginació és una capacitat natural que tot home posseeix. Amb ella podem crear, com si fóssim una espècie d’ordinador, imatges al nostre gust, colors, moviments, diàlegs, situacions, circumstàncies, esdeveniments. La imaginació és la potencialitat generadora de realitat, doncs és a partir d’ella que la nostra ment s’enfoca en una situació que acabarà passant al plànol físic de la vida. Amb la imaginació al futbol el jugador es diverteix molt més, s’apassiona pel joc i estructura i ordena la informació que hi ha a la seva ment.

A nivell professional, hi ha molts equips i jugadors que utilitzen la imaginació a través de la “visualització creativa” per programar la seva ment de cara al seu rendiment personal i del conjunt.

La Creativitat i la Creació són els productes que surten de la imaginació, un valor d’incalculable poder pel joc del futbol i pel futbolista.

Observa les imatges d’aquests tres jugadors i plantejat el nivell d’imaginació de cadascun d’ells: Zidane, Ronaldinho i Neymar.

Zidane: https://www.youtube.com/watch?v=E-hxT8L256I

Ronaldinho: https://www.youtube.com/watch?v=70P0LKZZw4Y

Neymar: https://www.youtube.com/watch?v=SPigpCp7SXg

Joc a Fer pel jugador

Durant aquest mes de gener, abans de cada entrenament i partit utilitza 15 minuts per a la imaginació. Crea jugades teves, situacions, gols, parades, resultat del partit, celebració. Fes-ho com si fossis un ordinador que té el poder il·limitat d’utilitzar tota la informació possible en forma d’imatges, sons, etc.