L’honestedat amb un Mateix, el company i el rival

Una vida equilibrada és una vida de consciència. I una vida de consciència és una vida de sentit comú. El sentit comú parteix del reconeixement i l’acceptació de les circumstàncies, situacions, actes i comportaments d’un mateix i dels altres. Qui no accepta les coses es posa obstacles.

Aquesta actitud es denomina honestedat. Un valor necessari per viure i sobreviure en qualsevol entorn. Al context del futbol també. El jugador o entrenador que no accepta els seus errors no aprenc. I sense aprenentatge es tanquen les portes de l’èxit.

És vital que a l’equip els integrants siguin honestos amb ells mateixos quan s’ha de ser i després amb els companys, els rivals i els àrbitres. L’honestedat és un valor que dignifica l’esport i a les persones, i els nens han de tenir això molt clar per a que puguin millorar com a esportistes i individus. A més, la història demostra que els homes i dones que han viscut i actuat amb honestedat d’una o un altre forma la vida els ha premiat amb situacions molt positives. Són lleis de la vida.

Ensenyar als nostres futbolistes i educadors esportius que l’honestedat et dona respecte entre els rivals, marge de millora amb tu mateix i lideratge entre els companys, ha de ser bàsic en l’educació del futbol.

Un Club identificat amb l’honestedat és un club referència i brillant, tant en resultats, com estructura, base i identitat. L’honestedat, el valor dels grans!!!

Joc a Fer pel jugador

Durant tot el mes practicar l’honestedat reconeixent errors d’un mateix, acceptant les situacions creades que viu l’equip i sent sincer amb els rivals en tots els actes dels partits, així com amb l’àrbitre.

Un exemple d’honestedat va ser Paolo Di Canio a la Premier League: