La Seguretat i la confiança en un mateix

El mític capità del AC. Milà, Paolo Maldini, deia el dia del seu acomiadament del futbol que una de les claus per mantenir-se tant de temps a l’elit era “la confiança, la seguretat i la creença cega en un mateix”. Maldini destacava el reconeixement i la seguretat en un mateix com una eina poderosíssima per arribar a les fites desitjades.

Si observem els grans futbolistes de la història, o de l’actualitat, veiem que tots ells destaquen en aquesta faceta mental i emocional de la identitat personal. Creure en tu, tenir la seguretat que tu tens capacitats per aconseguir allò que et planteges és bàsic i primordial en el camí cap a l’èxit.

Una persona amb autoestima baixa és una persona que no és conscient del seu valor. I sense valor no pots atraure el que vols. Si a més, jugues i participes en un col·lectiu, el baix valor que et dones afectarà negativament a la resta de companys, baixant així el valor total del grup. És necessari, per tant, tenir futbolistes amb autoestima elevada, ja que des d’una seguretat individual s’aconsegueix una seguretat grupal, generant un alt rendiment en tots els aspectes de l’equip.

Un grup d'individus amb poder personal és un equip de futbolistes campió!!!

Jocs a Fer

  1. Observa des de fora al futbolista que ets i recorda els grans partits que has fet. Des d’aquesta observació escriu deu capacitats que tens. Llegeix-les cada dia durant dues setmanes. Al finalitzar els partits fes el mateix joc. Recorda el partit realitzat i escriu les capacitats-virtuts que has posat en pràctica. Llegeix-les.
  2. Davant d’un mirall, com si estiguessis parlant en tercera persona, digues què vols que et passi a nivell personal en l’entrenament o partit. Com si fossis un narrador-motivador et dius allò que desitges. Exemple: “Marc, avui tindràs molta habilitat per regatejar... Marc, avui...”
  3. En l’entrenament i partit, cada vegada que facis una acció positiva que t’afavoreix a tu i a l’equip et dones un cop amb la mà oberta a la zona del pit-cor i et felicites dient: “Felicitats Marc per...”. A mesura que més ho repeteixis, la ment grava el gest i la frase estimulant una sensació de poder personal. A la llarga et sentiràs en un estat emocional de seguretat i confiança.